Από δασκάλα.. #Girlboss!

  Η Χριστίνα Υφαντή, μια δασκάλα σε δημοτικά σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας, περι-πλέκει τις ιδιότητές της και συστήνεται ως δημιουργός χειροτεχνημάτων και ευφάνταστη πλέκτρια “έργων τέχνης” μέσα από την μπράντα της «Chris Craft»

  Αίφνης ένα μουσείο πλεκτών, ή μάλλον τα πλεκτά ενός μουσείου. Σε κάθε περίπτωση η πρώτη επίσκεψη στην σελίδα @chriscraftcollection στο facebook εμπνέει έναν άνεμο τέχνης ταυτόχρονα με τις μυρωδιές βαμβακερών νημάτων.

  Κι αυτό γιατί παρόντες στο ψηφιακό εκθετήριο μπορεί να βρει κανείς «Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι», τον γνωστό πίνακα του Γιοχάνες Βερμέερ όπως επίσης και τον Ολλανδό ζωγράφο Βίνσεντ βαν Γκογκ, αλλά και την Frida διά χειρός μιας νέας εκπαιδευτικού –κατά κύριο επάγγελμα- και ευφάνταστης πλέκτριας με το όνομα Χριστίνα Υφαντή.

  Πριν πέντε περίπου χρόνια –κάπου στα μέσα του 2016- δίνει το στίγμα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φίρμα «Chris Craft». Μια ιδέα δημιουργίας πλεκτών χειροτεχνημάτων. Το λογοπαίγνιο του τίτλου «Chris Craft» είναι προφανές καθώς συνδυάζει την λέξη χειροτεχνία με το όνομα της δημιουργού του.

  Κάπου εδώ θα πρέπει να κάνω τις απαραίτητες συστάσεις όπως η ίδια μας συστήνεται: «Ονομάζομαι Χριστίνα Υφαντή και είμαι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Εργάζομαι σε δημοτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και καθημερινά έρχομαι σε επαφή με το παιδί. Αυτό ήταν και το έρεισμα, σε συνδυασμό με τις παιδικές εικόνες που είχα με την γιαγιά και την μαμά να πλέκει, να πιάσω για πρώτη φορά το βελονάκι στα 20 μου χρόνια κι έκτοτε δεν το άφησα.

  Ξεκίνησα να πλέκω με οδηγό ξενόγλωσσα –αγγλικά κυρίως– σχέδια πλεξίματος. Αρχικά με συνεπήρε η ιδέα της μόδας πλεκτών δημιουργώντας μάλλινα κασκόλ και γάντια, έπειτα πλεκτά ζωάκια κάθε είδους ώσπου η συγκεκριμένη ενασχόληση είχε ως απόρροια την πλεκτή κατασκευή φιγούρων κινουμένων σχεδίων και παραμυθιών όπως ο “Μικρός Πρίγκιπας” για να μετακυλήσει στην πλεκτή αποτύπωση έργων τέχνης όπως το «Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι», την Frida και άλλα.

  Το «Chris Craft» είναι μια πρωτοβουλία που πάρθηκε στα πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων μου επιχειρώντας μια είσοδο στον τομέα της αστικής οικοτεχνίας. Μένω σταθερά πιστή στο έργο μου εμπλουτίζοντας συνεχώς το ψηφιακό μου εκθετήριο στο facebook και στο instagram και τιμώντας την κονκάρδα της πλέκτριας κάθε φορά που πιάνω στο χέρι μου το βελονάκι.