Το ελληνικό καλοκαίρι σ' ένα μικρό σαπούνι!

  Η Μαρίκα Κριτσέλη, δημιουργός και επιχειρηματίας, τοποθετεί το ελληνικό καλοκαίρι σε σχήμα και άρωμα μέσα από το δικό της εργαστήριο σαπωνοποιίας

  Η γνωριμία μου με την Μαρίκα δεν έγινε με αφορμή το συγκεκριμένο κείμενο. Πριν κοντά τέσσερα χρόνια συναντηθήκαμε σε μια έκθεση προϊόντων -και ιδεών- στην πόλη της Ναυπάκτου. Στην συζήτηση μαζί της μου είχε αφηγηθεί την επαγγελματική της πορεία, την οποία είχα καταγράψει σε ένα μικρό τετράδιο δημιουργικών ιστοριών.

  Εδώ αξίζει να αναφέρω ότι το ξεκίνημα των δραστηριοτήτων της έγινε το 2014, έχοντας αφορμή το πάθος της για την δημιουργία σε συνδυασμό με τις πανεπιστημιακές γνώσεις χημείας, έδωσε πνοή στα επιχειρηματικά της πλάνα.

  Έκτοτε παρακολουθώ στενά την επαγγελματική δραστηριότητά της στον τομέα των σαπουνιών.

  Η επιχείρησή της –το μικρό εργαστήριο σαπωνοποιίας- έχει την βάση του στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, εκεί κοντά στο αρχαίο εργαστήριο του Φειδία, στο Ναό του Δία και της Ήρας και στον αρχαιολογικό χώρο.

  Ο λόγος για την αναφορά στα δημιουργήματα της μπράντας της με το όνομα «Marika Botanicals», είναι το νέο εγχείρημα που αποπνέει έναν αέρα Ελλάδας με τα νησιά να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Και για του λόγου το αληθές, δεν έχει δοθεί μια απλή ονοματοδοσία στο κάθε προϊόν, αλλά το ακριβές σχήμα του κάθε νησιού, με ένα χαρακτηριστικό χρώμα και ένα ιδιαίτερο άρωμα –προσωπική επιλογή της δημιουργού!

  Έτσι μπορεί κάποιος να μεταφερθεί εικονικά από την Κρήτη στην Ιθάκη, από την Ρόδο στην Κέρκυρα, στους Παξούς, στην Κάρπαθο, στην Λήμνο, στα Κύθηρα, στην Αλόννησο, στην Αμοργό αλλά και στην Κύπρο, την Χαλκιδική και σε πολλά άλλα νησιά.

  Με αυτό τον τρόπο συνδυάζονται τα υλικά περιεχόμενα ενός σαπουνιού, με τον τοπικό χαρακτήρα μιας περιοχής προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο ταυτότητα στον χρήστη και τον δημιουργό.

  Το επόμενο βήμα στη επιχειρηματική της δραστηριότητα έχει ήδη πάρει το δρόμο του, καθώς όπως διαβάζω σε ένα ενημερωτικό σημείωμα: «Συνδυάζοντας την αγάπη μας για τη φύση και τη γνώση μας γύρω από τη σύγχρονη και την αρχαία βοτανική, ζώντας σε μια περιοχή με αμέτρητα ήδη φυτών δημιουργούμε τη δικιά μας σειρά φυσικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης, με τα σαμπουάν και τους σωλήνες με τα άλατα να έχουν τον πρώτο λόγο».

  Η φίρμα «Marika Botanicals» τοποθετείται ήδη σε περίοπτη θέση σε ξενοδοχειακούς ομίλους, σε ένα ήδη αυξημένο πελατολόγιο χονδρικής κυρίως πώλησης στον τουριστικό χώρο και δηλώνει έντονη την παρουσία της στο www.marikabotanicals.com.