Ένα open call χωρίς σύνορα!

  Μια σύγχρονη ψηφιακή πλατφόρμα με παγκόσμιο κάλεσμα βρίσκεται πίσω από το www.knowledgebridges.gr, την πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» που δημιουργήθηκε με στόχο τη δικτύωση των Ελλήνων επιστημόνων, επιχειρηματιών και επαγγελματιών οπουδήποτε και αν βρίσκονται

  Πόση αισιοδοξία μπορεί να χωρέσει η φαντασία, η απεικόνιση, η διάσχιση μίας γέφυρας;

  Η απάντηση βρίσκεται στο νου του καθενός, καθώς με οδηγό την προσωπική αντίληψη η υποκειμενική άποψη βρίσκει χώρο και τόπο με ασφάλεια.

  Στον αντίποδα, απτή ισχύ της προαναφερθείσας αισιοδοξίας λαμβάνει χώρα σε μια πρωτοβουλία. Μια πρωτοβουλία με το όνομα «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» που βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην ιστοσελίδα www.knowledgebridges.gr και μία επίσκεψη σε αυτήν είναι αρκετή για να σε εντάξει ως επισκέπτη σε μία νέα φιλοσοφία συνεργασίας και αξιοποίησης γνώσεων.

  Για να περάσουμε όμως στο κυρίως θέμα.

  Οι «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο του 2017 και με λίγα λόγια είναι μία ψηφιακή κοινότητα ανταλλαγής γνώσης, δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και από την Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

  Οι «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» είναι μία πρωτοβουλία η οποία όπως χαρακτηριστικά διαβάζω: «…επιδιώκει την αξιοποίηση της γνώσης και τεχνογνωσίας των Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, και όχι κατ’ ανάγκη ή αποκλειστικά στον επαναπατρισμό τους. Η εν λόγω προτεραιότητα εδράζεται και στη μεγάλη σημασία των ψηφιακών μέσων ως ‘διαμεσολαβητές’ αυτής της δικτύωσης και στην αναγνώριση ότι, στη παρούσα φάση, η επιστροφή στη χώρα δεν αποτελεί κεντρική προτεραιότητα όλων των Ελλήνων του εξωτερικού…»

  Χαρακτηριστικά μεταφέρω εδώ: «Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δικτύωση των Ελλήνων ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής και επαγγελματικής τους απασχόλησης, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας μεταξύ τους και, ευρύτερα, στην ανάπτυξη της χώρας.

  Προσωπικά, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα κάλεσμα το οποίο είναι σαφές ως προς τον προορισμό, τον σκοπό, τον στόχο και το αποτέλεσμα. Ένα open call χωρίς σύνορα!

  Καρδιά της πρωτοβουλίας είναι μια διεπιστημονική ομάδα -13 νέοι άνθρωποι- με εξαιρετικές δυνατότητες που μπορούν να στηρίξουν κάθε νέα επιθυμία για προσπάθεια και να υποστηρίξουν την θέληση με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν.

  • Κατηγορία :
  • Συντάκτης: Σπύρος Ιωάννου
  • Ημερομηνία: Ιούλιος 2021