Ιστορίες μεταξοτυπίας!

  Το Ναύπλιο, το «Armırikı» και τα εικονογραφημένα t-shirts με χειροποίητη μεταξοτυπία

  Ως παλιοί γνώριμοι με τον Κωνσταντίνο Κουβαρά και την Χριστίνα Κατωπόδη δεν απαίτησε η περίσταση να συστηθούμε ξανά. Εξάλλου οι ίδιοι υπογράφουν και συστήνονται καθημερινά με την –αμιγώς- ελληνική μπράντα τους, το «Armırikı».

  Εδώ όμως θα πρέπει να κάνω εγώ τις απαραίτητες συστάσεις.

  Ο Κωνσταντίνος και η Χριστίνα είναι δύο νέοι δημιουργοί – επιχειρηματίες με τόπο δραστηριότητάς τους το Ναύπλιο.

  Με σπουδές πολιτικού μηχανικού και οικονομικών αμφότεροι, επέλεξαν να δημιουργήσουν επιχειρηματικά και να τολμήσουν με ρίσκο και προσωπική εργασία στη δημιουργία μιας επιχείρησης με γνήσια χαρακτηριστικά καινοτομίας –ίσως το ιδανικό success story για την ελληνική περιφέρεια!

  Η αρχή έγινε με αφορμή έναν απογευματινό περίπατο στη παλιά πόλη του Ναυπλίου. Εκεί εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν ένα νέο ελληνικό brand, το «Armırikı», το οποίο είναι επικεντρωμένο στη δημιουργία εικονογραφημένων t-shirts με χειροποίητη μεταξοτυπία.

  Ειδικότερα, αντικείμενο της δραστηριότητάς τους είναι η δημιουργία εικονογραφημένων t-shirts, τα οποία ράβονται στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο τμήμα της παραγωγικής διαδικασίας -κοπή, ραφή, πρόπλυση, κέντημα, καρτελάκι, κουτί- συντελείται και ολοκληρώνεται στο εργαστήριό τους στο Ναύπλιο.

  Πιο συγκεκριμένα, όταν τους ζήτησα να αναφέρουν δύο στοιχεία σχετικά με την καινοτομία του όλου εγχειρήματος έλαβα την απάντηση:

  «Το «Armırikı» αποτελεί μια ανοικτή πλατφόρμα -τον καμβά- για να εκφράσουν οι Έλληνες δημιουργοί τις βιωματικές τους ιστορίες, γεμάτες από συναισθήματα και αναμνήσεις.

  Στην ουσία κάθε σχεδιαστής διηγείται μια μικρή ιστορία, μέσω 4 σχεδίων, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική οπτική από το μωσαϊκό της σύγχρονης Ελλάδας.

  Η ιδιαιτερότητα του κάθε σχεδίου να γίνεται μοναδικό έγκειται στον περιορισμένο αριθμό -300 ανά σχέδιο- t-shirts με κεντημένο τον κωδικό στο πλαϊνό μέρος της μπλούζας».

  Χαρακτηριστικό δείγμα της δραστηριότητάς τους είναι η συνεργασία σε εταιρικό επίπεδο με exclusive edition συλλογές, εμπνευσμένη από την ιστορία της εκάστοτε εταιρίας.

  Η μπράντα δηλώνει την παρουσία της στο φυσικό της κατάστημα στην οδό Σταϊκοπούλου αριθμός 11 στο Ναύπλιο, όπου εκεί στεγάζεται το πωλητήριο, το εργαστήριο και το μίνι Μουσείο.

  Διαδικτυακά η παρουσία της είναι ενεργή τόσο μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στο βασικό κανάλι προβολής και διανομής στην ιστοσελίδα armiriki.com.