Μαρμελάδα ελιάς από τη Σάμο!

  Αποτελούν τους πρώτους παραγωγούς στην Ελλάδα στην παραγωγή βιολογικών ελαιών βάσης και αποφεύγουν την χρήση χημικών σε όλα τους τα προϊόντα, στην Υδρούσα της Σάμου -η Ειρήνη Τζόγια και ο Σπύρος Λεκιώτης είναι οι δημιουργοί της «Biosamos»

  Δεν είναι απλά ένα προϊόν λεξιπλασίας η ένωση των δύο λέξεων Bio και Samos, αλλά ίσως η σαφέστερη αποτύπωση της ταυτότητας της εταιρείας «Biosamos».

  Αλλά για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

  Πριν 24 χρόνια περίπου –κάπου στα μέσα του μακρινού 1997- η Ειρήνη Τζόγια και ο Σπύρος Λεκιώτης, -ένα δημιουργικό ζευγάρι στην εργασία και στη ζωή- αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα οικογενειακά κτήματα σε ένα μικρό χωριό της Σάμου, την Υδρούσα.

  Έχοντας σαφή προσδιορισμό ως προς τον τύπο καλλιέργειας, επέλεξαν εξ’ αρχής την βιολογική μέθοδο και με γνώμονα την εμπειρία και τις γνώσεις τους ξεκίνησαν να παράγουν και να συλλέγουν τους πρώτους τους καρπούς από φρούτα και λαχανικά.

  Με αυτόν τον τρόπο δημιούργησαν την «Biosamos», μια οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται αποκλειστικά με τη γη και τη βιολογική καλλιέργεια.

  Βέβαια η πάροδος των ετών ανέδειξε και την πρόοδο στην επιχειρηματικότητα, εμπλουτίζοντας το εμπορικό καλάθι με μια τεράστια γκάμα προϊόντων ικανή να γεμίσει τα δύο ηλεκτρονικά http://biosamos.com/ / https://organicsamos.com/ και το ένα φυσικό κατάστημα της εταιρείας στο Καρλόβασι της Σάμου.

  Προσωπικά ξεχωρίζω την βιολογική μαρμελάδα ελιάς, τα βιολογικά έλαια βάσης όπως το κισσέλαιο, το δαφνέλαιο, το βαλσαμέλαιο αλλά και το λάδι εχινάκειας.

  Η προϊοντική γκάμα περιέχει σαπούνια, κρασί, βότανα, προϊόντα κάνναβης, μαρμελάδες, λάδι, γλυκά του κουταλιού, αιθέρια έλαια, ανθόνερα και φυσικά καθημερινά αγαθά από τα χώματα της Σάμου για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

  Η εμπορική δραστηριότητα επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα είτε στο κανάλι χονδρικής που αφορά καταστήματα βιολογικών και καταστήματα προϊόντων υγιεινής διατροφής είτε με απ’ ευθείας διάθεση λιανικής μέσα από την προσωπική επικοινωνία με τους ίδιους τους παραγωγούς της «Biosamos».

  • Κατηγορία :
  • Συντάκτης: Σπύρος Ιωάννου
  • Ημερομηνία: Ιούλιος 2021