Μέλι, παγωτό, και Φέτα!

  Κάτοχοι των πολυπόθητων 3 αστεριών του διεθνούς εμβέλειας διαγωνισμού τροφίμων και ποτών Great Taste Awards 2020 είναι 8 ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για την κομψότητα των προϊόντων τους

  Ευρισκόμενοι στο στενό πλαίσιο των «Key Dates 2021» -που ορίζει ο «Guild of Fine Food», ο διοργανωτής οργανισμός ο οποίος διεξάγει τον διαγωνισμό Great Taste και με περίσσεια αγωνία για τις νέες ελληνικές υποψηφιότητες του 2021, 8 εταιρείες με 10 προϊόντα καμαρώνουν στη λίστα των διακριθέντων του προηγούμενου έτους για την ποιότητα των γεύσεων –και όχι μόνο- των προϊόντων τους.

  Πρωταγωνιστής το μέλι, το οποίο εκπροσωπήθηκε πιστά από 6 ποιοτικούς παραγωγούς αναδίδοντας μυρωδιές από την Εύβοια, το όρος Ταΰγετος στην Πελοπόννησο, την οροσειρά της Πίνδου, τη Θάσο καθώς και την ιδιαίτερη γεύσης μαστίχας από την Χίο, συμπληρώνοντας έτσι ένα τραπέζι υποδοχής καλεσμένων –ιδανικό πρέσβη- για την ελληνική περιφέρεια.

  Σε μία σύντομη σύσταση: Η εταιρεία «Eulogia of Sparta» ανέλαβε την ευθύνη της διπλής διάκρισης με το Θυμαρίσιο Μέλι Σπάρτης και το Μέλι Κουμαριάς. Η λαρισινή μελισσοκομία «Μελέαγρος» έδωσε το παρών με το ομώνυμο Θυμαρίσιο Μέλι της.

  Η εταιρεία «Μελίρα» με ιστορία στη μελισσοκομία από το 1935 και την ποικίλη προϊοντική γκάμα διακρίθηκε για το Μέλι Πεύκου με Μαστίχα Χίου αλλά και για τα ελληνικά της φυστίκια. Η εταιρεία «Bees Melody» έλαβε τα 3 αστεράκια για το Θυμαρίσιο Μέλι της με βότανα.

  Η «Dante Deo» του Ιωάννη Θεοδώρου και της οικογένειάς του από την Κύμη Εύβοιας έλαβαν την διάκριση για το Μέλι από θυμάρι και οι ¨συγκάτοικοι¨ στο νησί, Γιώργος Αθανασιάδης & Χαρά Μαγγανά με την «Bee Naturalles» για το ιδιαίτερο Βιολογικό Μέλι τους.

  Το μπουκέτο των γεύσεων –μια γλυκιά και μια αλμυρή- συμπληρώνουν η «Grand Cru Chocolate Ice Cream» της Αθηναϊκής εταιρείας παγωτών και γλυκών «Kayak» με τα εκλεπτυσμένα ασπρόμαυρα ψυγεία και η γνωστή Π.Ο.Π. Φέτα της Αρτινής εταιρείας «Ήπειρος».

  Στην ιστοσελίδα της Kayak διαβάζουμε: «Η Grand Cru Chocolate by Kayak διακρίθηκε ανάμεσα σε 12.777 προϊόντα, όπου μόνο το 1,6% των προϊόντων που δοκιμάστηκαν έλαβε το βραβείο των 3 αστεριών τοποθετώντας τον πήχη ακόμα υψηλότερα μιας και πρόκειται για την μοναδική ελληνική εταιρεία παγωτού που έχει διακριθεί με 3 αστέρια. Με την διάκριση αυτή η διοργάνωση θέτει ξανά την συγκεκριμένη γεύση υποψήφια για το 1ο βραβείο όλων: το Golden Fork».

  Οι αριθμοί είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της εταιρείας «Ήπειρος» καθώς μετρά 27 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.epiros.eu συλλέγει γάλα από 1.450 αγρότες, συνεργάζεται με δίκτυο 350 προμηθευτών, απασχολεί εργατικό δυναμικό 197 ανθρώπων και περίπου 32.000 τόνοι γάλακτος υποβάλλεται σε επεξεργασία ετησίως στο εργοστάσιο της, στον Αμμότοπο της Άρτας.

  • Κατηγορία :
  • Συντάκτης: Σπύρος Ιωάννου
  • Ημερομηνία: Απρίλιος 2021