Το “fly on board” αφήγημα.. της ελληνικής ελιάς

  Με αφετηρία τα ελαιοχώραφα του κάμπου της επαρχίας Μεσολογγίου, δύο αδέρφια, ο Δημήτρης και ο Αριστοτέλης Μπλίκας δημιουργούν το δικό τους χαρακτήρα στην οικογενειακή παράδοση πάνω στο φρούτο της ελιάς

  Αγρότες, έμποροι, επιχειρηματίες.. με πτυχίο. Ο λόγος για τον 31χρονο Δημήτρη Μπλίκα και τον 27χρονο αδερφό του Αριστοτέλη Μπλίκα. Ο πρώτος με πτυχίο Οικονομικών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο δεύτερος με πτυχίο Ναυτιλιακών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

  Και οι δύο τους θέλησαν να τιμήσουν την οικογενειακή παράδοση και να δημιουργήσουν τον δικό τους χαρακτήρα στις επαγγελματικές δραστηριότητες της οικογένειας πάνω στο φρούτο της ελιάς.

  Εάν δανειζόμασταν τον ψηφιακό χάρτη της Google για να ορίσουμε τις δραστηριότητες της επιχείρησης, μια μεγάλη πινέζα θα κάλυπτε τα αγροκτήματα του κάμπου της επαρχίας του Μεσολογγίου.

  Εκεί ορίζονται οι ελαιώνες της οικογένειας όπου γίνεται η συγκομιδή των καρπών και λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του Μεσολογγίου –μόλις 25-, στο χωριό Χρυσοβέργι τοποθετείται η νέα μονάδα τυποποίησης και επεξεργασίας βρώσιμων ελαιών, μια νέα στέγη για τις αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις που καλείται να εκπληρώσει το νέο σχήμα της BLIKAS OLIVES ΙΚΕ.

  Το 2012 ήταν το εναρκτήριο έτος για την έναρξη των επαγγελματικών δραστηριοτήτων μέσω της απευθείας διάθεση των προϊόντων στην αγορά -σε delicatessen και super market. Τα δύο αδέλφια πλέον προμηθεύουν με την φίρμα τους σε πάνω από 350 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα έχοντας εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των πελατών παρέχοντας όλες τις ποικιλίες των ελαιών (Καλαμών, Χαλκιδικής, Αμφίσσης, Θάσου, κλπ) με πάνω από 18 κωδικούς προϊόντων.

  Χαρακτηριστικό δείγμα της διαφοροποίησης τους στην αγορά αποτελεί η συσκευασία «Fly on Board», o “φάκελος” των 250gr -με την ελιές κλεισμένες αεροστεγώς-, κίνηση η οποία τοποθέτησε την εταιρία σε περίοπτη θέση μέσα στη αγορά των τροφίμων.

  Από την διαδικτυακή τους παρουσία στο site www.blikas.gr της εταιρίας κρατώ το εξής: «Με βασικά στοιχεία την εμπειρία και την εκπαίδευση μας, διατηρούμε τα προϊόντα σε υψηλή ποιότητα και κάτω από αυστηρούς ελέγχους τροφοδοτώντας με εκλεκτές ελιές την εγχώρια αγορά. Η εταιρεία μας προσπαθεί να συνδυάσει την φιλοσοφία των προγόνων μας με την παραδοσιακή συγκομιδή της ελιάς και τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής που σέβονται το περιβάλλον, ώστε να παρέχουμε στους πελάτες μας Ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

  Για πάνω από 80 χρόνια η δέσμευσή μας ήταν πάντοτε να συνδυάζουμε μόνο αγνές πρώτες ύλες χωρίς πρόσθετα, τεχνητά χρώματα και γεύσεις. Χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα συστατικά για να δημιουργούμε Ελληνικά αυθεντικά και εξαιρετικά γευστικά προϊόντα, διασφαλίζοντας ότι πληρούν τα υψηλά πρότυπα ποιότητας. Η πολιτική μας ήταν και πάντα θα είναι να χτίζουμε δυνατές συνεργασίες, ακολουθώντας δρόμους αμοιβαίας υποστήριξης, συνεργασίας και πάνω απ ‘όλα εμπιστοσύνης».